Lokal z Redy pobił rekord w Polsce, jeśli chodzi o najdroższą ofertę. Paradoksalnie jest to świetna reklama dla pizzerii, gdyż wiele osób chce teraz spróbować, jak smakuje najdroższa pizza w kraju. Pozostaje jednak pytanie, dlaczego jest ona tak droga i czy faktycznie musi taka być?
Każdy musi sam osobiście ocenić, czy cena odzwierciedla się w smaku i jakości. Da się jednak podać obiektywny powody tak wysokich cen, które powinny rozwiać wszelkie wątpliwości. Chodzi przede wszystkim o składniki, jakie do tej pizzy trafiają. Jest to między innymi kawior za 200 zł czy jadalne złoto za ok 80 zł.
Czytaj także: Mural oddający hołd Krzysztofowi Krawczykowi
Czym jest złoto jadalne?
Złoto jadalne jest autentycznym rodzajem złota, który Unia Europejska dopuściła do spożycia. Jego kodem jest E 175. Niestety, jego wartości smakowe są praktycznie niezauważalne i pełni ono przede wszystkim funkcję ozdobną. No cóż. Kto bogatemu zabroni?
Przeczytaj również
Zwarcie w rozdzielni elektrycznej przyczyną ewakuacji aquaparku w Redzie
Finisz tegorocznej edycji koncertów "Kameralna Reda"
Niezwykłe zdarzenie na drodze: Pijany kierowca zatrzymana przez policjantkę w drodze do pracy